fredag 15 september 2017

Vecka 37

Den här veckan började med en busstur! Ja, det var en busstur på väg till simhallen men tänk att det kan vara så roligt att åka buss med sin klass. Bara suset som går igenom bussen när vi kommer till en rondell...  Vi bör nog allihopa åka mer buss, det är värt pengarna:)
Väl på simhallen fick Isbjörnarna öva simning! Åh, vad de simmade. De simmade minst 10 längder var. Det är så kul att se glädjen hos dem. 




Fortsatt övning med taluppfattningen. Den här gången övade vi med Fiska-korten och spel. 






 
Ett mål i engelska är att kunna sex skolord. Det är fantastiskt vad de lär sig! Många Isbjörnar kan redan nu säga sex skolord på engelska. Här ser ni våra mål med school-arbetet. 



Vi skrev texter utifrån en given bildserie om en liten gubbe som går på zoo. De fick planera upp sitt skrivande och sedan skrev de historien med hjälp av datorn. Det blev mycket fina berättande texter! 

Vi har fortsatt öva på alfabetet och alfabetisk ordning. 

Vi har gett oss in på att räkna subtraktion med både ental och tiotal. Det klarar Isbjörnarna väldigt bra! 


Vi kom finklädda till skolan på onsdagen. För vi skulle bli fotograferade! Fotografen var så skicklig på att arrangera fotograferingen. Se vilka härliga bilder.




Vi som fick vänta till sist roade oss lite:)





De individuella bilderna gick så fort att ta! 




Sedan fick vi byta om inför skoljoggen som också gick av stapeln under onsdagen. Vi samlade in 480 kronor från Isbjörnsklassen, tack för alla bidrag! Pengarna går till SOS barnbyar i Syrien. 

Zorro (vid dörren) presenterade upplägget och........


....... Stålmannen som höll i uppvärmningen! 


Ett laddat gäng!!






Väl ute i spåret:






Vi har fått vår första lektion med en danspedagog! Det var mycket rörelse till musik. Det gick mycket bra. Först en samling med namnlek. Sedan fick de vara spegelbilder till varandra. 















Här gestaltar halva klassen i taget hösten.


 På fredagen fick vi våra nya datorer. Det tog två lektioner att installera och göra eget konto så vi har inte skrivit någon skoldagbok. Vi har inte heller haft diktamen. Men ni ser vad mycket vi har gjort! 

Trevlig helg önskas er!!