söndag 3 september 2017

Vecka 35



Veckan inleddes med simning. Bussen fylldes med glada barn på väg till första simningen!
Väl på simhallen duschade vi. Då vi kom in i simhallen berättade vår simlärare för oss om upplägget och regler. Där det är röd tejp får man inte dyka i med huvudet först. Vi går i simhallen då det är halt på golvet. När fröken visslar så ska alla kliva ur poolen på närmsta stege. Allt detta klarade Isbjörnarna galant! Det var imponerande att alla Isbjörnar var så vattenvana!






















I bussen tillbaka fick vi förtroendet att äta vår frukt. Något som Isbjörnarna, så klart, fixade galant! Det var bra med en frukt i magen för de satt inte stilla i simhallen som ni såg på bilderna. 









Många Isbjörnar är mycket skickliga på att berätta om vad de tror kommer att hända i boken som jag läser högt. Vi stannar upp och förutsäger, vilket är en av de viktiga läsförståelse-strategierna. Vi stannar även upp för att ställa frågor till sådant som vi inte förstår (svåra ord, oklarheter …). Just nu läser vi Drakens håla.




Isbjörnarna fick den här veckan skriva av en text. De hade texten bredvid sig och skrev av den i datorn. Sedan skulle de gå in i Safari och hitta en passande bild. Bilden fick de sedan infoga i sitt dokument. Sist var det noga att läsa igenom sin text. Texterna blev jättefina och sitter uppe i hallen.  








Utelek på ett roligt ställe. 


Uteidrott i riktigt finväder!




 Först några enklare motorikövningar. En fot i varje steg och jämfotahopp i varjesteg.



 Sedan gällde det att koncentrera sig när de skulle hoppa ormen. Fråga din Isbjörn!














Avslutningen bestod av stafett. Det var så många leenden och mycket fart!!














Första musiklektionen med Cindy Viinikka! Isbjörnarna fick lära sig en sång med klappramsa till. Svårt och roligt!




Sista idrottslektionen sprang Isbjörnarna i Hjorthagen. De fick springa i grupp och de skulle hålla ihop gruppen hela varvet. Så många leenden spreds i Hjorthagen! De var bra trötta när de kom fram. Det hördes många peptalks, high five och hejarop - härligt!








Vi mötte ett glatt gäng Ekorrar!




Vi ritade och skrev om vår vecka.







På matematikidrotten övade vi tiotal och ental. De skulle göra lika många armhävningar som det fanns tiotal och situps som det fanns ental. Jag sa ett tal, tex 12. Då skulle Isbjörnarna gör en armhävning och två situps. Vi påmindes då om tiotal och ental samt att vi fick röra på oss.


Diktamensdax:




Rupert spenderar sin helg hos Viktor, det blir spännande att höra om på måndag! 

Ha det fint så ses vi snart! /Sara