fredag 20 maj 2016

Vecka 20

Vi läser en tokrolig bok om en klass som får en ny lärare - Magister Tutnäsa! Han är ganska knasig. Vi får även reda ut en del begrepp. Magister Tutnäsa förstår inte ordet simulera istället tror han att några ska simma i lera. Vi stannar upp mycket i boken och förutspår vad som ska hända. Vi får skratta en hel del!



Vi provade att stavelseklappa Magister Tutnäsa och det var inte ens svårt:)

Vi har övat ramsan "Ten little monkeys jumping in the bed". Vi kommer att fortsätta öva på att uttala, att våga prata och att ta chansen att öva på att prata engelska när vi lyssnar på den. Vi har även börjat prata familjeord. Mother, father, brother, sister, grandmother och grandfather.

Vi pratade och tittade på blommor redan i klassrummet innan uteskolan. När vi var på uteskolan hade vi blomjakt - vi letade efter blommor att titta närmare på och känna igen. Vi hittade många! Det var intressant att se blåbärsrisets blommor! Brännässlans blommor är väldigt vackra. Några barn hittade ett pyttelitet träd som de med hjälp av en flora lyckades identifiera till Hassel, Cissi och jag blev riktigt imponerade!  

Ett barn tog med sig några böcker hemifrån om blommor att visa upp - här finns det ett intresse.



Det är roligt när barnen får rita vad de vill i ritboken en stund och en elev väljer att göra ett talhus:) Underbara Isbjörnar!


Vi har påbörjat ett projekt i småslöjden och bilden - alla ska få göra en egen sköld. Vi har pratat sandpapper och skillnaden på de två sandpapper vi har. Diskussionerna går sedan: Sara, tror du att jag ska ta mer med 80 eller kan jag ta 120 nu? Tänk vad mycket de lär sig hela tiden.







På fredagen hade vi problemlösning. Det var envisa Isbjörnar som kämpade för att lösa problemen, den här gången arbetade de två och två. Lurigt var det men alla kom fram till den rätta lösningen. Några envisa Isbjörnar kämpade i mer än en halvtimma utan att ge upp:) När de var klara kappseglade de med talet 9.  








Ytterligare ett par stolta Isbjörnar!!


Vi hörs snart igen!!