fredag 13 maj 2016

Vecka 19

Nu kan många Isbjörnar både gå och klappa stavelser. Detta kan vi nyttja när vi läser! Vi kommer även ha nytta av det när vi övar oss på att skriva. 

En underbar stund hade vi på tisdagen, då målade vi till musik! Först lyssnade vi på Figaros bröllop. Sedan fick alla varsitt papper och så lyssnade vi på musiken igen. Alla fick rita det de kände eller såg framför sig när de hörde musiken. Vi pratade ingenting om vad vi hörde, alla kom igång ändå! Och teckningarna blev väldigt olika. På onsdagen och fredagen satte vi på musiken igen och så fick några berätta om sin teckning och visa upp den. Det var en mycket uppskattad stund.

Vi gick på utflykt till blåbärsskogen. De blir allt bättre på att dokumentera förändringar i naturen. Några Isbjörnar såg två älgar! Andra såg en älg som blev jagad av en hund. Det var en glad klass som vandrade tillbaka efter uteskolan:) 




Det blev ett mycket bra besök på biblioteket i Mariefreds rådhus. Alexandra tog emot oss och visade oss omkring. Alexandra arbetar på biblioteket och har ansvar för barn- och ungdomsavdelningen. Vi fick gå runt i hela huset. Ett rum var ett museum. Det har stått orört sedan Mariefreds sista borgmästare slutade. I rummet fanns en skrivmaskin. Alexandra undrade om någon visste vad det var. Det fanns en Isbjörn som såg direkt vad det var: 
"Det är en skrivare."      

Vi slogs av vilken träffsäker beskrivning det var! Det är precis vad det är! En gammaldags skrivare:)

Vi fick lära oss var man gör av böcker man har tittat i på biblioteket men inte vill låna, Isbjörnarna kan lära er. Vi vet nu även var vi hittar lagom svåra böcker. Innan vi gick därifrån läste Alexandra en saga för oss. Till slut fick alla Isbjörnar varsin gåva från biblioteket. Det var boken Vilma är hundvakt. 




Efter besöket hade vi lite tid kvar till lunch och vi stannade och lekte lite i Lottenlund. 

Vi har nu gjort talhus för talet 8. 




Så här ser talormarna ut. Vi har gjort talormar för talen 5, 6, 7 och 8. 



Några fler isbjörnar är färdiga:)



Vi ses snart!