tisdag 29 mars 2016

Vecka 12

Vi rockade sockor på måndagen:) 






Den lokala tidningen Måsen har skrivit om Isbjörnarnas sockrockardag! Ni läsa det i den lokala tidningen Måsen men artikeln finns även som pdf på Isbjörnarnas klassida. Så här fint blev vårt pussel, vi saknar två pusselbitar då två elever har varit ute och rest. Pusslet symboliserar våra olikheter. Vi har färglagt våra pusselbitar olika - för vi är olika!



På uteskolan skickade Trulle Isbjörnarna på ordskattjakt vid kyrkoruinen. I grupper fick de en skattkarta som de skulle följa. Orden sattes ihop till en mening. Barnen behövde i ett sista steg även städa meningen så att orden kom i rätt ordning och se till att den började med stor bokstav och slutade med punkt. När de var klara med samarbetet och meningen var rätt så fick de en överraskning av Trulle.

På onsdagen fick vi en riktigt fin påsklunch med efterrätt i vår skolrestaurang. Vi fick besök av en påskkärring under lunchen. Hon var rätt så busig!



På skärtorsdagsmorgon gick vi till kyrkan. I kyrkan fick vi se ett skådespel om Jesus under påskdagarna. 



Efter det hade Isbjörnarna och Pingvinerna en egen biograf i Isbjörnarnas klassrum - jättemysigt!


Vi avslutade dagen med chickenrace. Gripsholmsskolans egen kyckling höll i uppvärmningen. Alla pingviner kämpade friskt! Det var roligt att följa dem hela vägen i mååål. Där väntade ett glas gul saft:) Många gulklädda glatt kämpande barn!