fredag 11 mars 2016

Vecka 10

Vi hittade 67 ord på Rr. Det blev många ord men inget nytt rekord. Kanske kan Ss ge oss ett rekord? Prata gärna om ord som börjar på S hemma så de är laddade på tisdag.

Vi läser högt ur den här boken. De får inte se bilderna utan vi arbetar med inre bilder. Vi pratar mycket om det vi läser och funderar över vad som ska hända härnäst.

Vi har arbetat vidare med Trulle. Vi arbetar nu med meningar. Vad är en mening? En mening kan berätta om något och talar om vem eller vad den berättar om. Peter har en cykel. Maja spelar flöjt. Bland annat gjorde vi en övning där alla barnen skrev sitt namn på en lapp och la den i en påse. Ett barn i taget fick ta en lapp och säga en mening om den personen. Det var roligt att göra en mening om någon men det var även lite generat och mysigt att få en fin mening om sig själv. X är rolig. X är omtänksam. X är snäll.

På bildlektionen ritade vi utifrån ramsan (som vi har övat på engelska) om apor och krokodiler. Vi hade en mall som visade oss steg för steg hur man på ett enkelt sätt kan rita dessa djur.



På uteskolan var vi vid kyrkoruinen. Vi letade former. Det fanns många former runt omkring oss. Vi gjorde så klart ett diagram:) 


Det fanns gott om tid att leka på uteskolan också. Det är roligt att de leker så bra ihop!

Vi har fortsatt öva på orden walking, jumping, tip toe, hop, running, swimming, sleeping, up, and och down. Vi har även övat på att säga Do you like… och svarat Yes, I do. eller No, I don’t.

Småslöjdens projekt är mycket uppskattat. Vi tar sykörkort. Det är uppvärmningen inför sömnad av isbjörnar. Det ser vi fram emot!

Idag, fredag höll Hanna och Ulf i en samling om Earth hour. Intressant! Många bra tankar och funderingar kom från Isbjörnarna när vi pratade vidare om klimatet i klassrummet. Ett barn berättade: När vi åker bil hem från skolan brukar vi koppla ur i nerförsbackarna för miljöns skull - underbart!!


Sist men inte minst vill vi tacka Ivars pappa Johan som var med hela vår torsdag - Tack!
Vi hörs snart!