lördag 5 mars 2016

Första veckan med Isbjörnarna - vecka 9

Q var ingen ordspottarbokstav! Quintus, Qvist och Quasimodo är de “ord” vi stött på. I Fem myror är fler än fem elefanter berättade de att det för tvåhundra år sedan fanns ett djur som hette quaddra.

Vi var på en geometripromenad på uteskolan. Vi letade kvadrater, trianglar, cirklar och rektanglar och vi hittade väldigt många. Tillbaka i klassrummet gjorde vi ett diagram över det vi sett. Vi hittade flest cirklar.

Våra fina raketer finns uppsatta i klassrummet, kom in och titta på dem. Det var roligt att cirkeln blev en planet, jorden eller månen på flera bilder. På andra bilder blev cirkeln ett fönster. 


Vi spelade även bingo med de geometriska formerna.

På engelska har vi övat på siffrornas namn. Vi har även övat en ramsa om Five little monkeys and a crocodileNär jag berättar historien från början får de leta efter ord som de känner igen. Jag använder bildstöd när vi pratar ramsan. Vi övar oss att uttala och att våga prata engelska. Här är hela texten på ett blad:

Vi pratar om att göra en bildpromenad - att man kan läsa en bilderbok eller tecknad tidning utan att läsa allt och ändå förstå mycket av det som händer. Här fantiseras det utifrån en Kalle Anka tidning. Härligt avslappnat!



Tre barn tappade en tand under veckan. Ett barn tappade en här och en hemma så hon blev riktigt tandlös:)


Koncentrerade isbjörnar:

Glada och stolta klossbyggare: