söndag 15 april 2018

Vecka 15 - Religion, yrke (föräldrabesök) och handboll

Nu har vi startat igång vårt nya arbetsområde om religioner. Vi kommer prata om religion samt gå in på de tre största religionerna kristendom, judendom och islam. Vi har nu börjat med kristendom. Se vår temavägg längst bak i klassrummet!

I engelska läste vi om de tre små grisarna men en lite annorlunda tappning:) Många Isbjörnar kände att de kunde höra ord de förstod så de förstod handlingen. Det är en strategi vi övar hela tiden! 



Eddies mamma var på besök under onsdagen och hon berättade om sitt arbete på försäkringskassan. Det var jätteintressant att höra om kopplingen till barnens rättigheter. Isbjörnarna lyssnade och ställde många relevanta och intressanta frågor samt hjälpte till att föra samtalen framåt. Tack Marie! Självklart fick Marie deltaga på en rörelsepaus. Den här gången satte Eddie ihop ett pass Tabata åt oss. 


  



Idrotten bjöd på handbollsövningar. Många Isbjörnar uttalade att de blivit bättre på att pricka med handbollen! Först gällde det att pricka varandra.



Sedan övades det på att passa.  





Sedan passades det på bollar som skulle rullas över till andra lagets sida. 


Vi har även ritat brandmän - det blev mycket snygga teckningar! 










Vi har övat att lösa matematikproblem i grupp. Fyra Isbjörnar fick varsin ledtråd till problemet. Vi fick öva på olika strategier att komma framåt mot en lösning. 





Tidigare visade jag er en film på bloggen där en musikalisk grupp klappramsar och sjunger. Så här bra har två Isbjörnar lyckats: 





Ha en fin vecka! /Sara