söndag 15 oktober 2017

vecka 41

Med fullt engagemang började Isbjörnarna forma dinosaurier i lera. Vi kikade först i Sarah Sheppards böcker om dinosaurier. Superfina dinosaurier! Jag ser fram emot nästa vecka när vi ska sätta färg på dem!!

 

 

 





Scenkonst Sörmland var på besök på skolan. De spelade upp Adjö Muffin för oss. En berättelse om en pojke som har ett marsvin som heter Muffin och som är gammalt. Marsvinet dör och pojken får säga hejdå till henne. En fin berättelse som de har gjort en väldigt fin teateruppsättning kring. Många barn fick några tårar i ögonen. Vi pratade efteråt och det var många kloka tankar!








Vi fotade oss tillsammans med marsvinet Muffin och pojken!


Vi har stannat upp vid subtraktion med hela tiotal. Det är skönt att känna att man förstår innan vi går vidare. Nu har alla förstått det är dock inte automatiserat. Men det är så bra att vi snart återkommer till detta!

På engelska har vi övat på att räkna. Isbjörnarna räknade på engelska medan de arbetade med prick till prick.



I SO arbetar vi med samhällsfunktioner och yrken. Jag har målat upp en plats med grönområde, skog och sjö på ett stort spännpapper. Isbjörnarna har fått måla varsin gubbe och ett hus (det blev några husdjur också, hi hi). Gubbarna och husen har nu placerats ut på valfritt ställe på planschen. Nu ska vi fundera på vad som behövs för att detta samhälle ska fungera.



Vi har i NO arbetat med lantbruk och sädesslag. Vi har sett en film om sädesslag och dokumenterat om sädesslag. Isbjörnarna gör mycket fina dokumentationer! Det är ett roligt arbete som Isbjörnarna verkar kunna mycket om.



 


Ibland regnar det på idrotten. En dag den här veckan tokregnade det på väg till idrotten och direkt efter. Så vi hade tur med vädret:) När vi var tillbaka i klassrummet utspelades ett skådespel över Mälaren när vattnet föll och vindarna drog iväg!  



En brandövning hann vi med också. Det gick mycket bra för Isbjörnarna! 





Ha en riktigt fin söndag!! /Sara