lördag 4 februari 2017

Vecka 5

Vi har funderat mycket på talens uppbyggnad den här veckan. Vi behöver fundera på detta när vi arbetar med tontalen. Exempelvis 14, vad står ettan för? Vart tar nollan i 10 vägen? Spelet som de fick i läxa hade vi övat i skolan. Den var svår men jag tror att den gav Isbjörnarna många tankar och vi kommer att arbeta vidare med detta i klassrummet. 

Efter en genomgång av momenten till att tillverka snögubbar uppifrån (ur ett annorlunda perspektiv) arbetade Isbjörnarna med stor iver! Se vilken lång lista de följde:)


 

 




 


Resultatet av arbetet med snögubbarna får ni titta på i hallen, superfina blev de!!

På tisdagar arbetar vi vidare med läsläxan i Huset på Ahlvägen. De sitter då i läsgrupper och ska läsa texten, som de har övat på hemma, för varandra. De läser en sida var, antingen gula fält och pratbubblor eller den längre texten. Sedan besvarar de några frågor om texten muntligt tillsammans.

Så här inspirerande blev väggen med ettornas och tvåornas fantasifigurer. Alla Isbjörnar fick välja ut vilken fantasifigur de ville. Sedan fick de skriva lite om den på datorn. Det blev fina berättelser om vem figuren är och vad den tycker om att göra eller var den bor. 


Slutligen en mindmap över vad vi har övat på den här veckan. 


Tack för den här veckan! /Sara