lördag 14 januari 2017

Vecka 2


Välkomna tillbaka alla Isbjörnar! Det har varit mycket roligt att träffa allihopa igen. Dessutom har vi hunnit med att öva på många saker redan första veckan. 

För att öva på att skriva för hand fick Isbjörnarna skriva en text om någonting som de har gjort på lovet. Uppgiften handlade om att berätta om en mysig eller rolig stund. "När vi åkte skidor i Fredrikshall",  "Skridskor på IP" eller "När vi kastade snöboll". Det blev jättefina texter i deras skrivhäften!

Vi hade en övning där Isbjörnarna arbetade i par med varsin dator. En Isbjörn gick ut i hallen och läste en mening från en gåta. Sen kom den tillbaka till sin parhäst och sa meningen. Båda skriver meningen på sin dator. När båda hade fått ner meningen fick den andra Isbjörnen gå ut och läsa nästa mening. Till slut fick de skriva ut och rita en bild till sin gåta. Uppgiften uppskattades av Isbjörnarna som hann öva
  • starta dator
  • skapa dokument
  • läsa
  • återberätta 
  • skriva
  • samarbeta
  • rita












Vara vänner är en programserie där vi får möta barn i olika situationer. Ett barn har ett dilemma som vi får se på. Sedan spolas filmen tillbaka och alla delaktiga får fundera över sin roll. Till slut spelas filmen upp igen och alla får chansen att agera annorlunda. Programmen tar upp olika slags utanförskap. Vi pratar om detta tillsammans efteråt.

Nu har vi börjat öva leksaksord på engelska. De här är först ut. Öva gärna hemma:)



På rasten testade några Isbjörnar friktion. De kom fram till att det var bra men svårt att åka på en snöboll ner för rampen. Det gick bra att åka på ett däck. Allra bäst gick däcket om det var lite snö i rampen. 



Rastlek:)




I NO pratar vi om, funderar kring och tar reda på mer om vintern. Vi gjorde en mindmap om vintern. 


Sedan såg vi en film om vad några djur gör på vintern. Slutligen gick vi ut i vintern och åkte madrass, pulka eller bara lekte i snön. Vi funderade lite kring friktion innan och under tiden vi åkte. Det är ett svårt ord att uttala och komma ihåg:)




Några Isbjörnar byggde ett vindskydd. "Vi går och lägger oss så får du ta kort när vi ligger i våra sängar."













Idrott i gympasalen. En motorikbana, det ser spännande ut! 



Vi hörs och ses snart! /Sara