fredag 9 december 2016

Vecka 49

Idag har vi uppmärksammat Nobeldagen! I en gemensam samling för ettorna berättade vi om vem Alfred Nobel var, vad hann uppfann, att han blev rik och vad han gjorde för sina pengar. Vi fick även besök av Ernst! En liten kemist som vanligtvis håller till under matsalen med sina experiment. Nu tog han sig in i vårt klassrum och utförde ett par experiment. I det sista experimentet skulle han tillverka medicin men det blev något knasigt - det svämmade över helt okontrollerat. Honom fick jag jaga ut ur rummet!




Vi gav oss även på ett eget experiment. Att få en "pås-ring" att sväva! Det var många som lyckades men det var inte helt lätt:) 





Så här lugnt och fint är det när alla Isbjörnarna läser i egen bok. Underbart! 



 Nu har vi snart arbetat färdigt med husdjuren i engelska. De här är de djur vi har övat på:

Lejonet är med då det är med i denna lilla sång som vi har övat: 




Det har varit samlingarnas vecka för vi har även firat Finlands självständighetsdag. Det var en jättefin samling som hölls av självaste Mark Levengood och Lilla My.




Mark Levengood höll ett vacker tal om Finlands självständighetsdag och lilla My höll ett "förhör" i Finlandssvenska!


Isbjörnarna har arbetat med kombinatorik. De byggde några bilar var. Sedan skulle de se på hur många olika sätt de kan parkera 2, 3 respektive 4 bredvid varandra. De fick arbeta själva eller två och två. 







Vi pratade lite teknik - hur håller man reda på alla kombinationer?


I veckan har vi fortsatt arbetet vid datorerna. Några hade kvar lite arbete med sin berättelse och några hade kvar lite arbete med sin faktatext. 




För första gången sedan skolstarten i augusti har vi inte gjort en mindmap över veckan! Det var en händelserik dag så det fick stå på foten idag:)

Ha en riktigt skön helg!