lördag 1 oktober 2016

Vecka 39

På måndagen uppmärksammade vi Europeiska språkdagen. Vi tittade på Frost där alla sångare sjunger på sitt språk. Det lät lika men ändå olika, vi förstod bäst när den svenska sångerskan sjöng:) Vi kikade även på teckenspråket. Och vi provade några fraser i olika europeiska språk, se den här länken:


Vi färglade sedan flaggor från Europas alla länder. Det var en otrolig energi i klassrummet under den stunden och många vackra flaggor blev det! De sitter uppe i eftiskorridoren, kika gärna på dem.



Vi stannade upp i matematikboken och funderade över vad vi har lärt oss under de första veckorna i ettan. Det är mycket nytt kom vi fram till. Vi har lärt oss att använda matematikspråket som hitintills består av 
                          siffrorna 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 och 9
                          tecknen + - = > < 
                         

Vi har övat på att ta hjälp av tallinjen när vi räknar addition och subtraktion. 

Vi har räknat addition och subtraktion med pengar. 

Vi har både räknat med färdiga räkneberättelser och gjort egna räkneberättelser. 

När vi gjort allt detta så har vi övat på addition och subtraktion där svaren är upp till 10. Vi påbörjade därför ett arbete med små lappar med additioner på. De klipper ut sina lappar och övar sedan på dem. Lapparna sorterar de upp i en hög med lätta additioner och en hög med additioner som de behöver öva mer på. De hinner räkna otroliga mängder med tal när de inte ska skriva. De övar strategier i huvudräkning.




Efter många fina soliga  dagar kom regnet! Barnen fick fullt upp med vattenlek på rasterna:) 







Vi tog en liten promenad för att kika på det här vackra höstträdet. När vi kom tillbaka gjorde vi höstkonstverk. Det är väldigt vackra och sitter uppe på väggen vid entrén. 









Grovmotoriken övades på idrotten. Mycket nyttigt!



För att knyta ihop veckan gör vi vår mindmap. Här har barnen funderat över vad vi har arbetat med, övat på och lärt oss den här veckan. Det tar ungefär 10 minuter för oss att göra detta. Sedan avslutar vi dagen med högläsning och allra sist: avslutningssången:)


Ha en riktigt fin helg!