lördag 5 november 2016

Vecka 43

På bildlektionen övade vi på att blanda fram orangea nyanser. Isbjörnarna är mycket engagerade och skickliga på detta! Men först övade vi oss på att skissa. Några hann rita konturer runt sina figurer. Här är målen för lektionen:












Huvud, axlar, knä och tå! Vi övade på denna ramsa i förskoleklass och det var väldigt enkelt att klara av den nu.


Vi tog fram fler ord kring kroppen som vi behöver kunna. Isbjörnarna hade många förslag så det blev en lång lista på ord som vi ska ta reda på!


Vi har funderat över vad en faktatext är och vad som skiljer en faktatext från en berättande text.
Vi har läst ur två böcker om björnar. En faktatext om björnen och en berättande text om björnen Brum. Vi kom fram till det här:


Isbjörnarna fick leta reda på lappar utomhus på skolgården. När vi kom in i klassrummet fick de läsa på sin lapp och fundera på om meningen hörde till en faktatext eller en berättande text.











En Isbjörn har funderat vidare på det här med FN hemma. Hon har antecknat om det hemma och hon tog med anteckningarna. - Jag blir så glad när intresset driver eleverna vidare!!!


Några bilder från idrott och hälsa!





 Musik med Mimmi och tonrören.


Vi har påbörjat egna årstidshjul. Dessa ska vi sedan laminera och ordna så att de blir användbara och kan sitta uppe på väggen hemma.



Vi har även fortsatt vårt arbete med skolan förr i tiden. Den här gången kikade vi på hur det var när Barnen i Bullerbyn gick i skolan.


Vi gjorde så klart ett Venn-diagram över skillnader och likheter! 


Vi funderade även över vad vi såg för leksaker i filmen:


Och slutligen veckans mindmap:



Vi ses snart!! /Sara