lördag 8 april 2017

Vecka 14



På väggen i eftiskorridoren finns nu ett stort träd att beskåda. Trädet är i dagsläget väldigt kalt. Det ingår i vår lässatsning som vi har i år f-3 i vår. För varje läst bok från och med nu får eleverna sätta upp ett löv på trädet. Vår förhoppning är att detta träd ska fyllas av löv under våren och att vi får se hur mycket vi läser! Ett löv fylls i med boktitel, författare samt att ord som passar boken ringas in (spännande, läskig, rolig... ). 

I matematik lär vi oss nu om punkt, linje och sträcka. I matematiken har en linje ingen början och slut utan den fortsätter. En sträcka däremot har ändar och går att mäta. En punkt ser ut som en punkt i slutet av en mening. 



Alexandra på Mariefreds bibliotek tog emot oss. Först gav hon oss några boktips sedan fick vi låna med oss böcker. Vi lånade två var. De böckerna har vi kvar i klassrummet. Vi kommer att läsa en stund nästan varje morgon. 






I vårt fönster kan man nu se de fina påskkycklingarna! Vi har även hunnit med att tillverka häxstegar som ni kan dekorera påskriset med. 




Vi har gått igenom alla våra sinnen nu. Sist ut var smaken. Vi kände först efter var smakerna sött, salt, surt och beskt kändes i munnen. Beskt hittade vi långt bak, ut mot sidorna i munnen. Vi smakade socker (sött), salt (salt), pressad citron (surt) och grapefrukt (beskt). 





Sedan hjälptes vi alla åt att skära en fint skuren fruktsallad. Vilket kalas det blev! Smakerna gick ihop och blev en underbar upplevelse. 









Medan vi avnjöt fruktsalladen tittade vi på Doctor Snuggles! 




Flera Isbjörnar har berättat att de tyckte så mycket om det så att de ska göra fruktsallad till nära och kära i helgen - hoppas det smakar! Det var roligt att det var så omtyckt att både göra och äta:)

Vi har funderat en del kring en, ett och flera. Vi gjorde några parövningar med detta. 




Här är veckans mindmap: 


Hoppas att ni får en riktigt fin söndag! /Sara